Miten tappaa innostus?

2 kommenttia artikkeliin ”Miten tappaa innostus?”

 1. Kiitos mahtavasta, ajatuksia herättävästä kirjoituksesta! Moni esille tuotu seikka tukee ajatusta siitä että sisäinen motivaatio saadaan joko kukoistamaan tai nujerrettua tavalla johtaa. Valitettavan usein törmää näihin epäkohtiin jotka pala palalta syö omaa itsetuntoa motivaation lisäksi. Sitten ihmetellään kun ylisuorittajat, stressaantuneet ja motivaationsa kadottaneet työntekijät väsyvät ainaisten yt-neuvottelukierteiden ja työ-yhteisön pahoinvoinnin keskellä niin että kun palataan pienen hermoloman jälkeen ”takaisin ruotuun” ei aikaakaan kun uusi väsymisen kierre on valmis. Pelko uudesta väsymisestä jo valmiiksi pahoinvoivassa työyhteisössä ruokkii kierrettä ja nopeuttaa tätä oravanpyörää.
  Voi kunpa näkisimme tänä aikana enemmän onnistumisen ja innostumisen tarinoita!

  1. Kiitos kommentista ja kiva, että herätti ajatuksia! Johtaminen on tärkeässä roolissa, mitä tulee työhyvinvointiin tai työmotivaatioon. Ihminen voi kyllä innostua ja ruokkia sisäistä motivaatiotaan heikommankin johtajan alaisuudessa, mutta on totta, että olosuhteet vaikuttavat lopulta siihen, pysyykö motivaatio yllä, vai nujertuuko se.

   Onneksi tuo innostuksen merkitys on nyt nostamassa päätään erilaisissa organisaatioissa. Onhan se esillä jo eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan tutkimuksissa ja Työterveyslaitoksen hankkeissakin.

   Omassa duunipaikassani asia on myös hyvin esillä niin puheiden kuin tekojenkin tasolla, mikä on mahtavaa! Itsekin olen mukana eräässä hankkeessa.

   Sekin on nähty ja koettu, että isojen organisaatioiden jatkuvat myllerrykset ja YT-neuvottelut hidastavat hyvää kehitystä. Toivoisin vielä näkeväni sen päivän, että ne voitaisiin hoitaa jollain tapaa toisin. Nykyinen, lakiin perustuva tapa, aiheuttaa valitettavan paljon informaatiotyhjiöitä ja epävarmuutta kestäessään tolkuttoman pitkän ajan. Lakia heikommin tuntevana en toki tähän voi enempää kantaa ottaa. Työntekijöiden suojaksihan se varmasti on tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s