Empatian puute on syöpä

3 kommenttia artikkeliin ”Empatian puute on syöpä”

 1. Harva ymmärtää juuri tuota, että traumaattisessa tilanteessa oleva ihminen voi käyttäytyä hippasen oudosti. Että se on täysin normaalia, eikä mitenkään tuomittavaa tms. Vihakin on sellainen juttu, että sekin kuuluu usein asiaan. Kuka nyt _ei olisi vihainen tai esim poissaoleva, jos koko elämä järkkyy, kysyn vaan? Tilannetta vain pahentaa, jos joku katsoo olevansa niin paljon parempi, että käy esimerkiksi sättimään toisen luonnollisia reaktioita, vieläpä pitkin poikin. Helppoa oikea suhtautuminen ei välttämättä ole, mutta aina voi vähän ajatella ennen kuin tuomitsee jonkun kanssakulkijan.

  ❤️

 2. Hei ja kiitos kommentista! Tähän vielä lisäksi se, kun emme tosiaan aina voi edes tietää, mitä ihmisten taustalla on. Tuomitseminen on tosi tyhmää siitä syystä. Sain kyllä osakseni käsittämätöntä kohtelua lapseni sairausmatkalla ja hänen kuolemansa jälkeen. Olin ollut aina se vahva, muiden tuki ja auttaja. Yhtäkkiä en ollutkaan ja moni tuntui pettyvän väsymykseeni. Joskus näistä vielä kirjoitankin. Tarvitsisimme niin paljon enemmän tunnetaitoja ja armoa tähän kylmään maailmaan. Voi tietysti aloittaa muutoksen vain itsestään ja toivoa, että muut tekee saman…

  Ihanaa kesää Taru!

 3. NiinPä.

  Minun taustalla on toisenlaisia asioita, vaikka kuolemaakin myös kyllä, mutta monia samanlaisia havaintoja. Jopa omat lähiomaiseni poistuivat ns. takaovesta, kun en enää ollutkaan se kaikkein vahvin, ja juurikin muiden auttaja joka ei kaadu mistään. Kylmää ja raakaa, etten sanoisi.

  Lämmin ja välitön halaus sinulle, suoraan sydämestäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s