Puheen voima

112-003Olen lähiaikoina saanut mahdollisuuden käydä useammassa seminaarissa ja tilaisuudessa, joissa on käsitelty sosiaalista mediaa, viestintää ja markkinointia.

Tilaisuudet ovat järjestään olleet hyvin järjestettyjä ja puhujat alansa huippuja. Olen saanut tilaisuuksista innostusta ja inspiraatiota, mitä sieltä lähdin hakemaankin.

Asia toki alkaa olemaan pidemmän päälle samaa vanhaa tuttua ja välillä kaipaisikin mausteeksi uutta näkökulmaa. On mielenkiintoista nähdä miten ja mihin suuntaan ala lähtee kehittymään. Sosiaalinen bisnes * , joka hyödyntää sosiaalista mediaa ja markkinointiviestintää, on meillä vasta lapsenkengissään.

Erilaisia puhujia kuunneltuani olen tullut siihen tulokseen, että ulosannilla ja esityksen visuaalisuudella on äärettömän tärkeä osa viestin perille menossa. Ei riitä, että on asiantuntija tai alallaan arvostettu henkilö.

Kaikki eivät ole puhumisen ammattilaisia ja se toki on ymmärrettävää. Esiintymiseen kuitenkin kannattaa panostaa ja opetella hyvän puheen peruskikat. Puheen on tarkoitus vaikuttaa.

Esimerkiksi Some Awardseissa esiintynyt Jeff Bullas ei kyennyt herättämään mielenkiintoani tai vangitsemaan huomiotani, koska hän puhui rutinoituneen kuivakkaasti ja viestinsä ydin on onnistuneesti lainattu jo moneen kertaan muiden alan gurujen puheisiin. Odotin intohimon paloa, joka puheesta ei harmikseni välittynyt. Eittämättä Bullaksella on meriittejä tulla tituleeratuksi yhdeksi merkittävimmistä SoMe-guruista – ja ehkä juuri sen vuosi odotinkin enemmän.

Mistä hyvä puhe sitten mielestäni koostuu?

  • Intohimosta
  • Asiantuntemuksesta
  • Selkeydestä
  • Ytimekkyydestä
  • Tunnetasolla liikkumisesta
  • lisäksi puhetta on hyvä ”kehystää” selkeällä visuaalisella materiaalilla (ydinsanat, värit, muodot!)

Hyvä esimerkki loistavasta puhujasta on Kirsi Piha. Hän on vakuuttava, hän käyttää äänenpainoja ja sävyjä hyväkseen, hän puhuu koko kehollaan, hän uskaltaa sanoa asioita räväkästi ja ärsyttää, lisäksi hän selvästi miettii visuaalista puolta niin esityksen tukimateriaalien kuin oman olemuksensakin suhteen.

***

* ”Sosiaalinen business on organisaation toimintatapa, joka on optimoitu tuottamaan hyötyä koko ekosysteemille (asiakkaat, työntekijät, alihankkijat, omistajat, kumppanit) sisällyttämällä yhteistyö, tiedonjakaminen sekä aktiivinen osallistuminen organisaation toimintaan ja kulttuuriin. Tuloksena on reagointikykyisempi, sopeutuvampi, tehokkaampi ja lopulta menestyksekkäämpi organisaatio.” (Täältä: SideraWorks)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s