Rakasta, älä vastusta elämää

005-004Näen ympärilläni paljon sitä, että ihmiset takertuvat katkeruuteen ja ikäviin asioihin. Voi olla, että se on ihmiselle luonteenomaista, mutta se ei tarkoita sitä, että se on välttämätöntä. Toisaalta voi olla, että se ei ole edes luonteenomaista vaan elämässä matkan varrella opittua.

Viha ja aggressio voi olla joskus voimavara, joka puskee ihmistä eteenpäin vaikeuksien keskellä ja polttaa katkeruuden aihioita. Mutta jos siihen jää kiinni, muuttuu se elämäniloa nakertavaksi henkiseksi tulehdukseksi, josta ei hyvää seuraa.

Elämää ei kannata vastustaa. Se mitä tapahtui, tapahtui jo. Jotta pääsee elämässä eteenpäin, tapahtuneet asiat kannattaa hyväksyä tapahtuneiksi asioiksi ja päästää niistä irti. Let go. Elää elämänsä kanssa, sillä tässä asiassa ei juuri vaihtoehtoja ole. Et voi kieltää elämääsi!

Emme voi paljon vaikuttaa siihen, etteikö elämä ajoittain toisi eteemme vaikeuksia. Voimme toki elää kontrolloitua elämää; kontrolloida itseämme ja läheisiämme, olla tavoiteorientuneita ja tehdä kaikkemme päästäksemme tavoitteisiimme, välttääksemme ongelmia ja voimme olla hakeutumatta tietoisesti vaikeisiin tilanteisiin. Mutta emme voi vaikuttaa sattumanvaraisiin tapahtumiin, jotka saattavat joskus olla hyvinkin mullistavia, isoja ja vaikeita.

Elämme yhteiskunnassa, jossa on paljon liikkuvia osia ja monia yksittäisiä toimijoita, joiden päätökset voivat vaikuttaa meidän elämäämme joskus radikaalilla tavalla. Emme millään pysty hallitsemaan kaikkea.

Ainoa asia, mihin voimme vaikuttaa, on se miten suhtaudumme tapahtumiin.

Miksi päättää jäädä kiinni vihaan ja katkeruuteen? Miksi käyttää energiansa siihen, että vastustaa muutoksia, jotka eivät ole itsestä kiinni? Jos vaikkapa työpaikka meni alta, se on iso ja ikävä asia, joka väistämättä vaikuttaa elämään ja elämäntyytyväisyyteen, mutta pitämällä kiinni negatiivisista tunteista ja ruokkimalla vihaa katkeralla puheella ja mahdollisesti jopa toiminnalla, elämä muuttuu entistä raskaammaksi. Voi valita myös toisin, voi todeta, että näin kävi ja suunnata jo katsetta eteenpäin. Miettiä, mitä mahdollisuuksia tilanteeseen liittyy tai mitä voi tehdä, jotta pääsee elämässä eteenpäin. Se ei poista tapahtunutta, mutta se vaikuttaa tunteeseen, jossa elät.

Joskus vaikeat tilanteet jäävät päälle itsestä riippumattomista syistä. Silloin tarvitaan pitkää pinnaa. Katkeruutta ei voi silloin polttaa pois vihan leimahduksella, sillä katkeruuden aihioita velloo ilmassa koko ajan. Silti sellainenkin tilanne on elämää, ainutlaatuista ja arvokasta elämää, jossa jokainen ajatus ja teko vaikuttaa seuraavaan hetkeen kuten se perhosen siiven isku, joka synnyttää myrskyn toisella puolella maapalloa.

Teethän rakastavia valintoja elämässäsi? Myös itseäsi kohtaan. Ennen kaikkea itseäsi kohtaan! Minun rakastava teko itseäni kohtaan tänään on palata joogan pariin. Harjoituksen jälkeen elämä tuntuu paljon ehyemmältä, vaikka hyvinvointia hajoittavissa olosuhteissa ei mikään muu olisi muuttunutkaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s